giovedì 2 giugno 2011

TOP 10 TO TRY



INGREDIENTI:
FARINA DI POLENTA, ACQUA, SALE 
cuocere per 40 minuti

INGREDIENTS:
CORNMEAL, WATER, SALT
40 minutes cooking



"FRICO"  crisp cheese from Carnia Friuli


Ingredienti
400 gr di patate, 40 gr di burro, 400 gr di formaggio Montasio fresco, sale

Ingredients
400gr potatoes, 40 gr butter, 400 gr Montasio cheese ( quark cheese of one month) salt

Procedimento                                                                           
Sbucciate le patate e tagliatele a fettine. Mettetele in una padella antiaderente con un po’ d’olio e sale e lasciatele sul fuoco fino a quando non saranno cotte, aggiungendo di tanto in tanto, un po’ d’acqua. Quando si riuscirà a schiacciarle 
con una forchetta, aggiungete il formaggio fatto a pezzi e mescolate diverse volte. Quando sarà ben amalgamato lasciate che faccia sul fondo un bella crosta dorata 
e poi giratelo.

Procedure
Peel the potatoes and cut into slices. Put them in a pan with a little 'oil and salt and leave them on the fire until they are cooked, adding from time to time, a bit' of water. When  
you manage to mash with a fork, add the cheese cut into pieces and stir several times. When it is well mixed let it make a nice golden crust on the bottom and then turn it.


 TAGLIATELLE all'Amatriciana 

                                                      "Homemade pasta with matriciana sauce "

Ingredienti pasta
350gr di farina di grano tenero 00, 3 uova,  
1 cucchiaino di sale,    1 cucchiaio di olio 

Ingredients pasta
350g of wheat flour 00, 3 eggs, 
 1 teaspoon salt, 1 tablespoon olive oil

Sugo
  • 100 gr  di guanciale all’amatriciana a dadini
  • 400 gr di pomodori maturi a pezzetti
  • mezza cipolla affettata
  • un peperoncino (intero o tritato )
  • 4 cucchiai di olio di oliva
  • formaggio pecorino grattugiato

 

 Sauce
  diced bacon (guanciale), 100 gr
   ripe chopped tomatoes 400 gr
  half an onion, minced
   a hot pepper, seeded and shredded 
 (leave it whole if you want to remove it)
  1/2 cup olive oil 
    freshly grated Pecorino Romano cheese


  Procedimento
 Affettate la cipolla, tagliate a dadini il guanciale o
la pancetta e mettete tutto a soffriggere con 
olio a fiamma bassa; quando la cipolla comincia
a dorare, aggiungete il peperoncino e i pomodori 
spellati e tagliati a filetti. Salate (non troppo perché
il guanciale è già salato) e fate cuocere
a fuoco vivo  per circa 10 minuti. Nel frattempo, mettete a cottura la pasta; scolatela bene, (al dente) e condite con la salsa preparata, a cui toglierete il peperoncino.  Rimescolate, aggiungendo il pecorino.

Procedure
Slice the onion, the diced bacon or pancetta and put everything 
in a pan with oil over low heat and when the onion begins to brown
add the peppers and tomatoes peeled and cut into strips. Add salt 
(not too much because the bacon is already salty) and cook on high
heat for about 10 minutes. Meanwhile, put the cooked pasta, drain well
(al dente) and seasoned with the sauce, which tear off your chili
Stir, adding the cheese.

appropriate quantity for 25 pupils !
   

    Base
      100 gr fresh  Yeast,    Warm water, 2kg  flour,  Olive oil,  Salt
    
      Topping
      Chopped tomatoes Mozzarella  cheese, Origan 

Buon appetito!
Preparation 
  1.  Put the yeast in a small bowl. Add some warm water and stir until the yeast has dissolved .
  2.  Mix the flour with salt and oil. Make a hole in the middle of the dough and pour in the remaining water.
  3.  Mix well, later shape the dough into a ball. Press it down a little.
  4.   Add the water and knead the mixture well pressing and stretching repeatedly for a few minutes.
  5.    Place the dough in a large clean bowl and cover it letting it  raise for 2 or 3 hours.
  6.   Roll out the dough on a lightly floured surface and shape it, later place it on an oiled baking sheet.
  7.  Stuff your pizza covering with chopped tomaetoes, mozzarella cheese and origan.
 























Focaccia Tricolore per i 150 anni dell'Unità d'Italia !
                                                                           Italy's 150th Anniversary cake !  


Impasto 
150 gr di ricotta, 6 cucchiai di latte, 1 uovo,
6 cucchiai di olio d'oliva, 1 cucchiaino di sale,
350 gr di farina bianca, lievito 1 bustina

Dough 
ricotta cheese 150 gr, milk 6 spoons, egg 1, 
olive oil 6 spoons, a teaspoon of salt, 
wheat flour 350 gr, one packet yeast


 Procedimento
Soffriggere in poco olio gli spinaci tagliuzzati. Mescolare bene in una terrina larga la ricotta,latte uovo, olio e sale. Unire a cucchiate la farina setacciata e per  ultimo il lievito, girando con una forchetta. Lavorare velocemente l’impasto con le mani, finchè si amalgama tutto. Stendere in una teglia  ( 30 cm x 40 cm ) unta con due cucchiai di olio. Distribuirvi la  panna e la metà della mozzarella e poi a strisce gli spinaci, i pomodorini e la mozzarella restante. Salare e pepare e cospargere di panna. Cuocere per 18-20 min a 180 °- 200°C.
 Procedure

Fry chopped spinach in a little oil. Mix well in a large bowl the ricotta, milk, egg, oil and salt. Join spoonfuls sifted flour and lastly the yeast, stirring with a fork. Work the dough quickly with your hands until everything is mixed. Spread in a baking dish (30 cm x 40 cm) greased with two tablespoons of oil. Spread the cream and half the mozzarella and then striped spinach, tomatoes and remaining mozzarella. Season with salt and pepper and sprinkle with cream. Bake for 18-20 minutes at 180 ° - 200 ° C.

                         OUR MOTTO
                               ITALIANS  DO EAT  BETTER !
                                            classi prima A e B, seconda A e B, terza A e B






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